Keywords:
Categorie:
Judet:

Cetati si Castele

281 rezultate - listare 1 - 10  
« 1 2 3 4 5 ... » 
Ordoneaza 
 
Adresa
Bahnea
Localitate
Judet
Bahnea se gaseste la 16 km de Tarnaveni, pe cursul raului Tarnava Mica, si la 30 km fata de resedinta de judet Targu Mures.
Adresa
Dumbravioara
Localitate
Judet
In prezent, aceasta cladire incarcata de istorie este o scoala. 
Adresa
Cigmau
Localitate
Castrul roman Germisara, cunoscut de altfel ca si castrul roman de la Cigmau, a fost un castru de unitate auxiliara, alaturi de o asezare civila, localizat la sud de satulCigmau, in imediata apropiere de localitatea Geoagiu, judetul Hunedoara. Situl arheologic din epoca romana de la Cigmau - „Cetatea Uriasului” sau „Cetatea Uriesilor” - se afla pe platoul Turiac, prima terasa a Muresului, cca. 2 km de la Geoagiuspre Simeria, in satul Cigmau, pe malul drept al Muresului. 
Adresa
Gornesti
Localitate
Judet
Ansamblul a fost retrocedat in 2006 si a intrat efectiv in posesia urmasilor din familia Teleki in 2011. In prezent, acestia doresc restaurarea palatului si parcului si introducerea lor in circuitul turistic. O data pe an, o echipa de tineri voluntari (printre care istorici si peisagisti) organizeaza „Ziua Castelului”, oferind expozitii tematice si ghidaje gratuite in romana si maghiara. Pana acum au avut loc doua astfel de evenimente, in noiembrie 2011 si iulie 2012.
Adresa
Magura Pomat
Judet
Porolissum a fost un oras roman din Dacia. Stabilit ca tabara militara in anul 106 d.C., in timpul razboaielor daco-romane ale lui Traian, orasul s-a dezvoltat repede prin intermediul comertului cu bastinasii daci, si a devenit capitala provinciei romane Dacia Porolissensis in 124 d.C. Situl este unul dintre cele mai mari si mai bine pastrate dinRomania. Se gaseste pe Magura Pomat de pe teritoriul satului Moigrad-Porolissum, respectiv a comunei Mirsid, judetul Salaj.
Adresa
Aghiresu
Localitate
Judet
Actualmente castelul este ruinat.
Adresa
Aiud
Localitate
Judet
In mijlocul orasului Aiud se pastreaza una din cele mai vechi cetati urbane din Transilvania (sec.XIII-XVI), Cetatea Aiudului.
Adresa
Piata Consiliului Europei
Localitate
Judet
Cladirea inglobeaza fostul turn de intrare in cetate. De remarcat este echilibrul structural intre aripa estica, cu trei etaje si aripa vestica, construita pe doua nivele. Inaltimea lor este, insa, aceeasi.
Adresa
Dealul Citadelei
Localitate
Judet
Cetatea Alba Carolina este o fortareata cu bastioane de tip Vauban construita la inceputul secolului al XVIII-lea in orasul medieval Alba Iulia pe Dealul Citadelei, avand rol defortificatie strategica de aparare a Imperiului Habsburgic impotriva eforturilor militare ale Imperiului Otoman si de consolidare a puterii habsburgice pe plan local. 
Adresa
Str. Mihai Viteazu
Localitate
Judet
Palatul Principilor din Alba Iulia este situat in vecinatatea Catedralei Romano-Catolice. A fost construit in secolul al XV-lea, avand rolul de resedinta a principilor Transilvaniei, fiind modificat si extins in secolele al XVI-lea–al XVII-lea. Initial, cladirea a avut drept destinatie de resedinta pentru capitulul episcopal, adica locul unde se redactau si se autentificau acte. Din secolul al XVI-lea, a fost resedinta princiara, iar pentru o perioada de 11 luni, in anii 1599 si1600, edificiul a servit ca resedinta a voievodului Mihai Viteazul.
281 rezultate - listare 1 - 10  
« 1 2 3 4 5 ... »