Atractii naturale

388 rezultate - listare 1 - 10  
« 1 2 3 4 5 ... » 
Ordoneaza 
 
Adresa
Muntii Bihorului
Localitate
Judet
Pestera Ghetarul de la Focul Viu este una dintre pesterile aflate in Muntii Bihorului. Este dispusa pe Valea Galbena, in apropiere de Varful Piatra Galbenii si Varful Cuculeul de Fier, la o altitudine de 1.165 metri. 
Adresa
Padurea Bogatii
Localitate
Judet
Aria naturala se afla partea centrala a muntilor Persani, pe teritoriul nord-estic al judetului Brasov, strabatuta de Valea Bogatii si raul Maierus si traversata de drumul nationalDN13 care leaga Brasovul de orasul Sighisoara. 
Adresa
Ardeu
Localitate
Aria naturala se afla in sud-estul Muntilor Metaliferi (grupa montana a Muntilor Apuseni, apartinand lantului muntos al Carpatilor Occidentali), in partea central-vestica a judetului Alba (la limita teritoriala cu judetul Hunedoara) si cea nordica a Ardeu. 
Adresa
Ariusd
Localitate
Judet
Aria naturala se afla in extremitatea central-estica a judetului Brasov (pe teritoriile administrative ale comunelor Bod si Harman) si cea vestica a judetului Covasna (pe teritoriile comunelor Ilieni si Valcele, in imediata apropiere de drumul judetean DJ103, care leaga municipiul Brasov de Sfantu Gheorghe.
Adresa
Aleea 7 Izvoare
Localitate
Rezervatia botanica Borsec (in maghiara „Hármasliget”) este o arie protejata de interes national ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervatie naturala de tip botanic), situata in judetul Harghita, pe teritoriul administrativ al orasului Borsec.  Rezervatia naturala aflata langa Aleea 7 Izvoare din orasul Borsec, este o poiana mlastinoasa [3] cu o suprafata de 2 ha, si reprezenta o arie de protectie pentru specia de arbust din familia Betulaceae cunoscut sub denumirea de mesteacan pitic (Betula nana), un relict din perioada glaciara.
Adresa
Bradulet
Localitate
Judet
Valea Valsanului este o arie protejata de interes national situata in judetul Arges, pe teritoriul administrativ al comunelor Arefu, Bradulet, Musatesti si Nucsoara. Aria naturala se afla in Carpatii Meridionali, in partea sudica a Muntilor Fagaras, in bazinul hidrografic al raului Valsan (pana la varsarea acestuia in raul Arges), acoperind o parte din Podisul Getic.
Adresa
C.A. Rosetti
Localitate
Judet
Padurea Letea este o arie protejata de interes national, situata in judetul Tulcea pe teritoriul administrativ al comunei C.A. Rosetti. Padurea Letea este cea mai veche rezervatie naturala din Romania.
Adresa
Pestera Ialomitei
Pestera Ialomitei este o pestera in Muntii Bucegi, una din cele mai cunoscute din Romania.   Se desfasoara pe un singur nivel pe o lungime de aproximativ 480 m, din care 400 m sunt accesibili turistilor, pana in punctul numit „la Altar” urmand in amonte o portiune de inca 80 m, cu galerii si sali. Diferenta de nivel este de 60 m. Este strabatuta de un parau. Pestera are o desfasurare mixta, prezentand atat galerii cat si sali.   Gura pesterii, in forma de semielipsa, se deschide pe o terasa orizontala, ce se gaseste la 18 m deasupra fundului vaii. Chiar la intrarea in Pestera se afla Manastirea Ialomitei, ridicata in secolul al XVI-lea, ctitorita de voievodul Tarii Romanesti, Mihnea cel Rau. Manastirea a ars de mai multe ori pana acum. Pestera Ialomitei poate fi vizitata pana la incaperea Altarului, suprafata accesibila turistilor de 400 m. Turistii pot vizita pestera zilnic, intre orele 8-11 si 14-17.  
Adresa
Gura Vaii
Aria naturala se afla in partea sud-vestica a judetului Mehedinti (in Podisul Getic, pe malul stang al Dunarii in Muntii Almajului si Locvei), pe teritoriul vestic al satului Gura Vaii, langa drumul national DN6 care leaga municipiul Drobeta Turnu-Severin de orasul Caransebes. 
Adresa
Durgau
Localitate
Judet
Zona curativa si de agrement cu 6 lacuri de la Durgau-Valea Sarata (totodata rezervatia naturala "Saraturile Ocna Veche") se afla situata la nord de municipiul Turda. Lacurile s-au format prin umplerea cu apa a unor foste mine de sare prabusite. 
388 rezultate - listare 1 - 10  
« 1 2 3 4 5 ... »