Gradina Botanica „Alexandru Borza”

http://turistghid.ro/media/reviews/photos/thumbnail/300x300s/b1/8a/a8/Gradina-Botanica-Cluj-52-1399380054.jpg
Comments (0)
Adresa
Str. Republicii, nr. 42
Localitate
Judet
Telefon
0264.592.152

PROGRAM DE VIZITARE:

15 sept - 15 apr  serele sunt deschise intre 9:00 - 16:00

16 apr - 14 sept serele sunt deschise intre 9:00 - 18:00

Serele sunt inchise in prima zi de luni din fiecare luna.

Intinsa pe o suprafata de aproape 14 hectare, in partea sudica a Clujului, gradina botanica, organizata dupa Unirea Transilvaniei cu Romania, in anii activitatii de asezare pe temeiuri solide a universitatii clujene, a reusit sa se dezvolte in timp atat ca si un obiectiv turistic clujean cat si ca important spatiu didactic si stiintific din cadrul Universitatii Babes-Bolyai.  

 

Gradina contine pe teritoriul sau peste 10 000 specii de plante din toate colturile lumii, fiind structurata pe mai multe sectoare: ornamental, fitogeografic, sistematic, economic si medicinal. Flora si vegetatia romaneasca sunt reprezentate prin plante din campiile transilvane, Muntii Carpati, Banat, etc.

 

Printre atractiile gradinii se numara Gradina japoneza (o gradina in stil japonez cu un parau si o casuta in stil japonez), Gradina romana cu vestigii arheologice din vechea colonie romana Napoca, printre care si o statuie a lui Ceres, zeita cerealelor si a painii, alaturi de plante cultivate care domina agricultura contemporana romaneasca.

La momentul de fata gradina detine peste 10 000 de specii de plante, numar foarte mare pentru o gradina botanica, fapt care a dus la o evaluare a Gradinii printre cele mai prestigioase din lume. Flora si vegetatia din tara noastra este reprezentata foarte bine prin plante aduse din BanatMoldovaOltenia, dunele maritime ale Marii Negre, Campia si Podisul Transilvan, dar si din Muntii Carpati. Relieful variat a permis aducerea de plante din muntiiCaucazBalcaniHimalaya, dar si din zona Marii Mediterane.

 

Map

Swap Start/End

User comments

There are no user comments for this listing.
Already have an account?
Comentarii